Alps Culture

Exhibition for Albanian Alps

Alps Nature

Spring time

Alps Nature

Blue Eye in Thethi

Alps Nature

Peaks of Jezerca

Alps Adventure

Path of T thora

Alps Culture

Traditional Customs

Alps Nature

Wild Cat

Alps Nature

Mountains of Kosovo

Alps Nature

Winter scene

Alps Nature

Jezerca Winter scene

Alps Adventure

Camping Area

 

FTESË “Logu i Bjeshkëve” Traditë – Kulturë – Produkt

#FTESË
“Logu i Bjeshkëve” Traditë – Kulturë – Produkt

Për ditën e “Logut të Bjeshkëve”, eventit tradicional vjetor në Kelmend, që do zhvillohet ditën e shtunë, datë 18 Gusht 2019, kemi kënaqësinë të ftojmë dashamirës të trashëgimisë malore, që t’i bashkohen klubit & pjesmarrjes në event me moton për male të pastra: “Mis Bjeshka me ZERO mbetje mbrapa”!

MEMORANDUM OF UNDERSTANDING

?Municipality of Andrijevica, ??Montenegro and ?Municipality of Malesia e Madhe, ??Albania, from public administration, in partnership with ?NGO Komovi, Montenegro and ?Albanian Alps Alliance, Albania, from civil society, in order to contribute to strengthen good neighborly relations, the following concludes:

? MEMORANDUM OF UNDERSTANDING ?

21 Mars 2019: Dita Botërore e Pyjeve

#DitaBotetoreePyjeve #WorldForestsDay
#21Mars #Today

“Një fidan i mbjellë, një jetë më shumë!”

Me ekzistencën e këtij eventi, sot me datë 21 Mars, shoqëritë civile në Shqipëri udhëtojnë nëpër vende të ndryshme për të shpërndarë mesazhin e këtij viti mbi Ditën Botërore të Pyjeve: “STOP prerjes së pyjeve, merr frymë!”.

27 Janar 2019: Dita e Shërbimit Pyjor Shqiptar ?

#PoNdodhTani

27 Janar 2019: Dita e Shërbimit Pyjor Shqiptar ?

Sot, me date 27 Janar 2019, rrjeti “Aleanca Alpeve Shqiptare” organizon nje aksion per mbjellje fidanesh, ne malin e Taraboshit, ne kuader te Dites se Shërbimit Pyjor Shqiptar.

Takimi vjetor i rrjetit “Aleanca Alpeve Shqiptare” 2018

#PoNdodhTani
Takimi vjetor i rrjetit “Aleanca Alpeve Shqiptare”

Sot, me date 23 Dhjetor 2018, rrjeti “Aleanca Alpeve Shqiptare” organizoi nje takim vjetor permbylles, ne ambientet e zyres se tij, per te marre ne analize ecurine e 2018-tes.

Trajnimi: “Aftësitë Dixhitale dhe E Drejta e Përfaqësimit”

Rrjeti “Aleanca Alpeve Shqiptare”, në kuadër të projektit “Alpartners”, si pjesë e programit ALTER, që zbatohet nga IDM Albania dhe financohet nga Bashkimi Europian, organizon:
Trajnimi me teme: “Aftësitë Dixhitale dhe E Drejta e Përfaqësimit”.
19-22 Dhjetor 2018, Shkodër, Shqipëri

Dita Ndërkombëtare e Maleve #MountainsMatter

#PoNdodhTani
#MountainsMatter #MountainsDay #WorldMountainsDay

#AlbanianAlpsAlliance  #MountainsDay
#alpsNature #alpsCulture #alpsAdventure
#VoiceAlps
#ALTER #ANRD #IDMAlbania
#EUinAlbania
www.voicealps.org
Rrjeti Shqiptar per Zhvillim Rural – ANRD
IDM Albania
Administrata e Zonave te Mbrojtura, Shkodër

Thirrje për aplikime, trajnim 4-ditor me temë “Aftësitë Dixhitale dhe E Drejta e Përfaqësimit”

Shoqata “Aleanca Alpeve Shqiptare”, në kuadër të projektit “Alpartners” hap thirrjen për aplikime në trajnimin 4-ditor me temë “Aftësitë Dixhitale dhe E Drejta e Përfaqësimit” në datat 19 – 22 Dhjetor 2018 .

– Programi i kursit të trajnimit me pjesmarrës nga luginat alpine dhe zonat rurale në qarqet Shkodër-Kukës, përbëhet nga disa module leksionesh mbi:

  • Biodiversiteti, Zhvillimi rural bujqësor
  • Aftësitë dixhitale + Prezenca online
  • Si të hartojmë një projekt-ide
  • Qasja LEADER

Study Visit: Herbs production in “Prokletije-Bjeshkët e Nemuna”

Vizite studimore!! SWG RRD
Tema e studimit të studimit: Prodhimi i bimëve intensive në një pjesë të rajonit “Prokletije -Bjeshket e Namuna” e njohur për prodhimin intensiv të prodhimit të barit etj.

Dita e Agro-Turizmit

Me datë 31 tetor 2018, në fshatin e Reçit u organizua panairi me temë “Dita e Agro-Turizmit”. Panairi u zhvillua në zonën e quajtur Suka e Gështenjave, në Reç, ku ishin të pozicionuara stendat dhe shoqatat përkatëse me produktet promovuese.